PROFIL

STRANDAGER NEW FOREST

HVEM ER VI?

Strandager New Forest, som ejes og drives på fritidsbasis af Lene Lange og Fritz Hansen, er beliggende på Strandager 87 ved Lumby, ca. 10 km nord for Odense. Vi bor på en ejendom, som i slutningen af 1940’erne blev etableret på det inddæmmede areal ud mod Odense Fjord. 

Der er ca. 20 ha. jord til ejendommen, som vi selv dyrker – med græs, havre og gulerødder til vore ponyer samt byg og hvede, som sælges. 

Lene er uddannet sygeplejerske og arbejder på Odense Sygehus om natten hver anden uge. Lene har haft pony/hest siden hun var helt lille. Det er Lene der gør ponyerne klar til tilridning, dyreskue og kåring samt står for fremvisning. 

Fritz, som er uddannet Handelshøjskole i Århus, arbejder som uddannelsesleder på Tietgen Business College i Odense. Det er Fritz der tager sig af marken og det grove i stalden.

STRANDAGER’S

HISTORIE

Vi overtog Strandager 87 i oktober 2000 fra Lene’s forældre, Inge og Poul Madsen, som købte Strandager 87 i 1958. De har levet af ejendommen, hvor de har haft køer, grise og høns i starten, senere grise og heste / ponyer og i 1980 startede de med New Forest ponyer. I 1985 købte de Festival af Stegstedgaard, som er stammoder til ponyerne på Standager New Forest.

Festival er elitehoppe og gået på pension – hun fik sit sidste føl i 2004 (Strandager Antje). Festival er bl.a. moder til Mister Malthe, den hidtil bedst avlede danske New Forest hingst. Maritza er et andet af hendes afkom, som blev redet op til landsholdsniveau, inden hun desværre kom til skade på folden og måtte aflives som 9-årig.

Siden 2000 har vi fået 17 føl og deltaget i kåringer og dyrskuer med mange fine placeringer, bl.a. en kåret hingst i 2007 – Strandagers Bandit, som blev solgt til Stutteri Elmholt. Fra august 2011 deltager Strandagers Bandit på landsholdet.

ADRESSE

Strandager New Forest
Strandager 87,
5270 Odense N

KONTAKT INFO

Tlf.: 6595 5725
info@strandagernf.dk